Zijn dat peultjes?

‘Zijn dat peultjes?’
Een oudere heer in een scootmobiel rijdt op me af. We zijn net klaar met het inrichten van mijn expositie in het Atrium van Ter Reede. John, die alles regelt en mijn foto’s heeft opgehangen, is even koffie voor ons gaan halen.
‘Peultjes?’ Ik kijk hem vragend aan.
‘Ja, peultjes,’ antwoordt hij. ‘Die moest ik vroeger altijd eten. Ik had er een enorme hekel aan. Het heeft me zelfs een trauma opgeleverd.’
Ik stel hem gerust.
‘Het zijn geen peultjes, het zijn bladeren en wortels waarmee ze de schapenwol verven. Ik weet niet wat voor planten het zijn, maar ik denk toch zeker niet dat het peultjes zijn. Het is in Marokko.’
Hij kijkt me onderzoekend aan en stuurt zijn scootmobiel de andere kant op.
‘Het zijn mooie foto’s hoor. Maar toch lijken het peultjes.’

Een kleine selectie van de foto’s die ik maakte in Marokko voor het bedrijf YKON interiors hangt tot half september in het Atrium in Ter Reede Vlissingen. Vrij toegankelijk, dus als je het leuk vindt kun je een kijkje nemen.