Video's

Stopmotionproject VLOG 1

Ja ja ja, eindelijk is het zover. Ik ben gestart aan mijn stopmotionproject. En ik ga erover vloggen.

Een nieuwe toekomst

Scalda college voor Educatie biedt niet-Nederlanders via het Keuzecarrousel een mogelijkheid zich te orienteren op hun toekomst in Nederland. Het diploma uit het land van herkomst wordt gewaardeerd en ze kunnen hier verder leren. Zoals Dema uit Syrië en Mossie uit Eritrea. Voorwaarde is wel dat ze tussen de 18 en 27 jaar oud zijn en een basiskennis Nederlands hebben. Dema heeft een diploma gehaald in Syrië dat gelijk staat aan havo met een technisch profiel. Ze houdt van rekenen en wil verder gaan studeren als accountant. Ze kan hierbij kiezen tussen mbo en hbo.

Inspirerend om die jonge mensen te ontmoeten. Ze willen graag zo snel mogelijk aan de slag en hier een nieuwe toekomst opbouwen. Mooi toch? De wereld is van iedereen.

And finally, here we are, ready for stopmotion

Ja ja ja, eindelijk is het zover. Ik start aan mijn stopmotionproject. Al jaren ben ik er mee bezig in mijn hoofd. Alles zit erin: fotografie, film, decors en poppen maken, licht, heel veel techniek en heel veel geduld. Dat laatste is nog de uitdaging. Op 20 februari was ik jarig en ik heb mezelf een dag vrij gegeven. Langs de kust wandelend heeft het stopmotion verhaal zijn eerste (Zeeuwse) licht gezien. Het verhaal van maximaal 10 minuten viel bijna als een soort puzzelstukjes in elkaar.

Nu ga ik me voorbereiden op de realisatie. Dat betekent heel veel YouTube tutorials kijken, boeken lezen, the making of’s bekijken… Het lijkt me ook gaaf om via een vlog de vorderingen (en  vast en zeker de hobbels ) vast te leggen.

Een stopmotionfilm wordt normal gesproken gemaakt met 25 foto’s per seconde. Dus in een korte film van 10 minuten zitten 25*60*10 = 15.000 foto’s. Oeps. In december heb ik een vingeroefening gedaan met een kerstgroet. Hier heb ik maar 4 foto’s per seconde gebruikt, omdat ik het schokkerige effect wel grappig vond. In verband met het effect van de kaarsen, ben ik drie uur bezig geweest om iedere drie minuten de wagonnetjes een klein stukje vooruit te schuiven en een foto te maken. En dan oppassen dat je niet tegen je camera stoot, want dan kun je weer opnieuw beginnen.

 

 

 

Pre mbo

Op het vmbo alvast examen doen mbo niveau 1? In Zeeland kan het via het Pre mbo!
Informatiefilm gemaakt over dit onderwerp voor Scalda College voor Educatie.

Film première

Om nieuwe revalidanten en hun familie een realistisch beeld te geven over het revalidatieproces, heb ik een korte film gemaakt voor WVO Zorg. De première van de film vond plaats in Vlissingen, met rode loper, presentatoren in gala, prosecco, bloemen en Oscars voor de beste mannelijke en vrouwelijke hoofd- en bijrollen.  Ik kreeg de oscar voor de beste filmcrew. Een prijs waar Luc Priester (camera en geluid), Annemieke Meijer (haar en visagie) en ik (script, regie, camera en montage) natuurlijk heel erg blij mee waren!

Oscar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Talentontwikkeling

Geweldig zeg, talentontwikkeling op het basisonderwijs! Vanaf je eerste schooldag wordt er al gekeken naar je talenten. Die mag je dan gaan ontwikkelen. En je gaat op zoek naar latente talenten. Nou, laat mij maar weer vier zijn….

 

Opdrachtgever: Talent In Zicht

Doelgroep/Doel: Basisscholen inspireren om ook aan de slag te gaan met Talentontwikkeling

Vorm: Film. Voorbeelden van vier verschillende Zeeuwse scholen. Hoe hebben zij Talentontwikkeling geïmplementeerd?

 

 

 

Promotiefilm CKZ

Samen met visagiste Annemieke Meijer en de hulp van een aantal CKZ leden slepen we mijn hele studio langs een smal draaitrapje naar de bovenverdieping van het CKZ – Coöperatie van Ondernemers in de kleinschalige zorg in Zeeland – kantoor in Goes. We gaan een korte promotiefilm opnemen. Het concept dat ik heb ontwikkeld bestaat uit een aantal zinnen tekst, die duidelijk maken wie CKZ is en wat ze betekent voor mensen die er gebruik van maken. Wat een leuke club mensen! De sfeer is heel gezellig en iedereen werkt vol enthousiasme mee om er een mooi resultaat van te maken. De première van de film vond plaats op de Contacta, waar CKZ zichzelf presenteerde aan potentiële opdrachtgevers/samenwerkingpartners: gemeenten en bedrijven.

Tour de France 2015

Wat een top dag, tijdens de opnames van de Tour de France op Neeltje Jans voor de gemeente Veere liepen we legende Bernard Hinault tegen het lijf. Hij won de Tour vijf keer. En hij wilde wel even wat vragen beantwoorden voor de camera.

Tour de France 2015 Bernard Hinault

een Zierikzeese dichter

Ik wacht even buiten met alle apparatuur als Leon de winkels binnengaat om te vragen of de ondernemer wil meewerken aan een interview. We zijn in hartje Zierikzee bezig met de tweede stap van onze operatie InspiratieStorm. Het is een winters dagje en ik spring op en neer om me warm te houden. Een man met een rode pet stopt zijn wandeling, kijkt me nieuwsgierig aan en draagt spontaan zijn zelfgemaakte erotische gedichtjes aan me voor. En óf hij dat ook nog even voor de camera wilt doen 🙂