Slow Interior

Van heel primitief in het Atlasgebergte, lekker luxe in een riad in Marrakech tot gezellig bij een familie in Casablanca, zo zag mijn week in Marokko eruit. Voor mij super relaxed, want alles was tot in de puntjes geregeld. Ik kon me helemaal concentreren op hetgeen waarvoor ik kwam: het fotograferen. Alhoewel ik me vooraf wel even wat zorgen had gemaakt over oplaadmogelijkheden, voldoende opslag, bijzonder warme weersomstandigheden en verzekering van mijn apparatuur. Dat laatste is dus zo goed als onmogelijk, omdat de kans dat er iets gestolen wordt te groot is. Dus je kunt je alleen verzekeren als er geen tot weinig kans is dat er iets gebeurt. Beetje omgekeerde wereld toch?

Noord-Europees ontwerp en Noord-Afrikaanse realisatie van handgemaakte tapijten, spreien en kussens. Alles van natuurlijke materialen. Dat is het concept van YKON Interiors, het opdracht gevende bedrijf. In bewoordingen van deze tijd: slow-interior. Authentiek, natuurlijk, warm. We gingen onder andere op bezoek bij de vrouwen coöperatie in het Atlasgebergte waar ik het proces van schapenwol tot kleed vastlegde. Inclusief het verven met natuurlijke materialen zoals bladeren en wortels. Een techniek die al eeuwenlang wordt doorgegeven van moeder op dochter. De foto’s zijn bedoeld voor de site en andere communicatie-uitingen. Maar eigenlijk te veel en te mooi om alleen daarvoor te gebruiken. Vandaar het idee om er ook mee te exposeren.

Wat een ontzettend gave ervaring was het. Heerlijke op houtskool bereide tajines gegeten. Prachtige natuur gezien. Liters mierzoete thee gedronken. Bijzondere gastvrije mensen ontmoet. Uitgebreid gefotografeerd. Heerlijk samengewerkt met Kirsten, mijn opdrachtgever. Op moeilijk bereikbare plekken geweest. En met al mijn kostbare apparatuur weer veilig thuisgekomen. Afgezien van de kakkerlakken in mijn prachtige Suit Suit koffer was het close to perfection.

 • Marokko MR0618 EXPO 1
  Marokko MR0618 EXPO 2
  Marokko MR0618 EXPO 3
 • Marokko MR0618 EXPO 4
  Marokko MR0618 EXPO 5
  Marokko MR0618 EXPO 6
 • Marokko MR0618 EXPO 7
  Marokko MR0618 EXPO 8
  Marokko MR0618 EXPO 9

 • Marokko MR0618 EXPO 10
  Marokko MR0618 EXPO 11
  Marokko MR0618 EXPO 12
 • Marokko MR0618 EXPO 13
  Marokko MR0618 EXPO 14
  Marokko MR0618 EXPO 15
 • Marokko MR0618 EXPO 16
  Marokko MR0618 EXPO 17