Nooit meer sjouwen

Via GirlsFuture ben ik in contact gekomen met de Technasium scholen in Zeeland. Het is een soort specialisatie op Havo en VWO waarbij al vanaf het 1e jaar extra aandacht is voor techniek. Leerlingen voeren onderzoeks- en ontwerpopdrachten uit voor bedrijven. Omdat ik altijd zo loop te sjouwen met mijn foto- en filmapparatuur bedacht ik hoe fantastisch het zou zijn als die leerlingen voor mij aan de slag zouden gaan met het ontwerpen van een transportmiddel op maat. Het moet makkelijk in mijn nieuwe bus kunnen, het mag niet te groot en te zwaar zijn, mijn spullen moeten er natuurlijk op/in passen, ik vind het leuk als het er mooi uitziet, het moet door een normale deuropening passen…..

De 2e jaars van het Goese Lyceum zijn er mee aan de slag gegaan. In een kickoff meeting doken ze mijn bus in om alle spullen te bekijken en op te meten. Zij hebben een aantal weken de tijd om er aan te werken.

Pontes Transportmiddel opdracht 1

Daarnaast hebben vijf studenten van Engineering van de HZ eraan gewerkt in hun projectweek. Naast een ontwerp hebben zij zelfs twee werkende prototypes gemaakt, wat hen een 8,5 opleverde. Geweldig, ik mocht ze gelijk meenemen!

HZ Transportmiddel